Mag dat in Arnhem?
Dat een groot, open vuur maken in je achtertuin niet mag, weet je waarschijnlijk wel. Maar een vuurkorf, mag je die wel aansteken in je Arnhemse tuin? inde buurt Arnhem zocht het uit!
Op basis van de Algemene plaatselijke verordening voor Arnhem is het verboden in de open lucht vuur aan te leggen, te stoken of te hebben. Maar een vuurkorf aansteken mag dus wel! Net als barbecueën, koken of een tuinfakkel aansteken.
Er zijn wel een paar regels waar je rekening mee moet houden. Je vuurkorf mag een maximale inhoud van 25 liter hebben. En je moet ervoor zorgen dat er geen gevaar of hinder is voor de omgeving.
Hetzelfde geldt voor buitenkachels en barbecues. Dikke rookwolken zijn dus verboden. Heb je toch overlast van de rook van de buren? Probeer het samen op te lossen of bel anders de politie.
Alleen materiaal dat bedoeld is voor verbranden
Er zijn nog meer regels: alleen materiaal dat daarvoor bedoeld is, mag worden verbrand. Let op dat je hout kurkdroog en onbehandeld is. Dan komen er minder schadelijke stoffen in de lucht en heb je minder last van rook.
De zomervakantie eindigt binnekort. Dat betekent dat de caravan weer schoon naar de stalling gebracht moet worden . Máár, hoe lang mag ons favoriete kampeermiddel eigenlijk op de stoep staan?
parkeren in Arnhem
Precies drie dagen, vertelt het APV. In dit Arnhemse reglement staat beschreven dat kampeermiddelen binnen de bebouwde kom niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg mogen staan, met een maximum van zes dagen per maand. Dan hebben we het niet alleen over caravans, maar ook over campers en vouwwagens.
De reden voor dit parkeerlimiet? Een gebrek aan parkeerplaatsen en de verstoring van het uitzicht in de straat. Mocht je ‘m nou tóch langer voor de deur willen parkeren, dan kun je ontheffing aanvragen bij de gemeente. Wordt het uitzicht niet verstoord en kun je buren de auto nog kwijt, dan mag je de caravan wellicht langer laten staan.
Wie de sleurhut zónder toestemming een paar dagen langer aan de weg laat staan, krijgt meestal eerst een waarschuwing van de gemeente. Mocht je ‘m dan nog niet verplaatsen, dan kan er een boete worden uitgeschreven. Als zelfs dat niet helpt, is het wegslepen van je kampeerwagen een uiterst dwangmiddel. Zover laten jullie het vast niet komen!
Bron: in de buurt Arnhem